Featured

Sansürsüz Gerçekler Youtube video kanalı >>> www.youtube.com/SansursuzGercekler

Faşizm Gerçekleri

Cahillerin kendine güvenini seyretmek insana dehşet veriyor gerçekten…

Ama onları rüyanızda seyretmiyorsunuz ne yazık ki…

Gerçekliğin tam ortasında seyrediyorsunuz ve kalakalıyorsunuz…

Cahillerin ideolojisi de olmuyor ama pratikte her zaman faşizme kayıyorlar.

Cahillerin okumuşu var okumamışı var…

Bunlar okumamışlar mı acaba?


Devamın oku

PKK İçindeki İnfazların ve Faili Meçhullerin Hesabını Kim Soracak?

Terör örgütü PKK'nın, kuruluşundan (1978) bugüne dek binlerce üyesini, hiçbir ciddi dayanağı olmayan bahanelerle infaz ettiğini, örgütten ayrılan militanların ve sorumlu düzeydeki kadroların açıklamalarından öğreniyoruz.

Devamın oku

Afganistan: Batı’nın Kazanamayacağı Savaş

Her gece 40 baskın gerçekleştiriliyor. Bu saldırılar, bugüne dek icat edilmiş en gelişmiş silahların bazılarının dağıtımını yapan dünyanın en zengin ulusu tarafından yönetiliyor ve dünya üzerindeki en fakir uluslardan birini hedef alıyorlar. Ancak onlarca yıl sonra, zenginlik ve silahlar kaybediyor. İşte bu 2011 Afganistan’ı.

Devamın oku

Kurt Puslu Havayı Sever

Bugün, “Ortadoğu’nun Karizmatik Lideri” olarak Recep Tayyip Erdoğan, uluslararası arenada yükselişe doğru geçti. “One minute” çıkışıyla Arapların “kalbini” fetheden lider, uluslararası medya kuruluşlarının da merceği altında. Karizmasının altında yatan nedenler, üst düzey “imaj” çalışmalarıyla perçinlendi.

Oysa bir prompter’dan içeri bir de prompter’dan dışarı bir Başbakan vardır, onu henüz keşfedemediler.

Devamın oku

Empati... Başka Çare Yok!

Ekonomik ve sosyal gelişmeler üzerinden bir ülkeyi okumak normaldir de, aynı ülkenin yarısının sanki o ülke ile ilgisi yokmuş gibi veriler üretmesi nasıl okunur buna kafa yormak gerekiyor artık. Bu durumun spekülasyonla ilgisi yok. Bu durum , gerçek ve neredeyse onlarca yıldır alışılmış.

Devamın oku

Adolf Diye Biri

Hayatının bir bölümünü bildiğimiz fakat diğer bölümünü hiç bilmediğimiz tarihi bir karakter vardır ki, zaman zaman hatırlar, artılarını ve eksilerini düşünür, muhasebe yapmaya yeltenirim. 20 Nisan 1889 senesinde Braunau am Inn'de dünyaya gelen Adolf Hitler'in hayatının incelenmeye değer bir süreç olduğuna inanmaktayım. Benito Mussolini'nin Roma yürüyüşünü taklit ederek 9 Kasım 1923 tarihinde Munich'de hükümeti devirmek için yaptığı çıkışda, ordu ve polisden destek bulamayınca Bavyera hükümeti tarafından yakalanıp 5 yıl hapis cezası ile hüküm giyen Adolf Hitler, Landsberg hapishanesine gönderilmiştir.

Devamın oku

İyi İnsanların Yol Açtıkları Kötülükler

1

Yüz yıl kadar önce herkesin çok kötü bir insan olarak tanıdığı Jeremy Bentham adında bir filozof yaşadı. Daha çocukken adını ilk duyduğum anı bugüne kadar hiç unutmadım. Bu, Muhterem Peder Sydney Smith’in, Bentham’ın insanların ölmüş büyükannelerinden çorba yapmaları gerektiğini düşündüğü yolundaki sözlerini duyduğum andı. Böyle bir uygulama bana aşçılık yönünden olduğu kadar ahlak yönünden de tatsız gelmişti. Bu nedenle Bentham hakkında kötü bir kanaat edinmiştim. Bu sözlerin, saygıdeğer insanların erdem uğruna söyleme alışkanlığında oldukları sorumsuz yalanlardan biri olduğunu çok sonraları keşfettim. Bundan başka, Bentham’a karşı gerçek suçlamanın ne olduğunu da anladım. Aşağı yukarı şöyle bir şeydi:

Devamın oku

Bozulan, Düzelen, Tutturulamayan Ayarlar

Kapitalizmin krizleri, tarihsel olarak sistemin pürüzlerini temizlemek, onarmak ve böylece sermaye birikimi ve büyüme süreçlerini canlandırmak işlevi görmüştür. 2008-2009 krizine de iki önemli “pürüz” yol açmıştı. Bunları hatırlatalım ve sorgulayalım: Kriz sayesinde bu türden bir “onarım” gerçekleşti mi?

Devamın oku

Delete this element to display blogger navbar

 
© 2010 Sansürsüz Gerçekler | Powered by Blogger | İletişim | Gizlilik Sözleşmesi | Kurallar | Rss | Online Sohbet