Arz ve Talep

Para hırsı denilince arz ve taleplerin bir biri peşi sıra sıralandığı kapitalizmin o aşağılık dürtüleri akla gelir. İnsanı insanlığından çıkartıp adeta sapkın bir yapıya bürünmesine bile neden olur!


Dengesizliğin dengeye hasret kaldığı bir ortamda kimi zaman insanlar insanlığından nefret etmeye başladığı anları bile gündeme getirir. Aslında nefret edilmesi gereken sistemin kendisi olan Kapitalizm değilmidir?


Hatta nefretle kalınmayıp kapitalizmi yeryüzünden ebediyen silinmesi için çok haklı gerekçelerimizin olduğunu düşünüyorum. Diyerek bu ana sayfamızdaki bu bölümün girişi olan bu satırları kaleme aldığımda dört satırla konuyu açıklayabileceğimi sanmıyordum.

Belki dört satırla da olsa bizi okuyup coğrafyanın bir yerinde en azından kendi gibi düşünenlerinde olduğunu ve her şeyden önemlisi yalnız olmadıklarını bilmeleri bile kapitalizmin asosyalleştirme / bencilleştirme daha da kötüsü, çevreye ve topluma duyarsızlaştırma gibi en önemli işlevine karşı sessizde olsa önemli bir dik duruşun ta kendisidir.

Elbette dört satırlık bir mesajın yapısı kimi zaman bir çok güzel şeylerin başlangıcı olabilir.

İşte bu anlamda biz buradayız!

Sen, ben o,

Biz,siz, onlar...

Bu bir iletişim ve gönül tutkusudur...Çelik gibi sert ve attığı her adımda yerleri titreten kapitalizmin baş belası bir örgütlülük... Neden olmasın?

Önce aşağıda sunacağım videoyu izleyin.

Sakın ha!

Buvideoyu izlerken ''midem kaldırmadı yarısında bıraktım!'' falan sakın demeyin.

Siz siz olun ''...İnsanları üzecek video neden burada sunup da moralimizi bozuyorsunuz?'' gibi sakın talihsiz laflarda söylemeyin!"

Kapitalizmin en aşağılık yasalarından biri olan ''Arz ve talep yasası'' sırf para kazanma hırsı uğruna bizim dışımızdaki canlılara neler yaptığını görmek, bilmek, bilinçlenmek zorundasınız.

Eğer sizler bu videoyu sonuna kadar seyredip düşüncelerinizi netleştirmiyorsanız, kapitalizmin vahşice uyguladığı bu ve buna benzer katliamlarına tavır almıyorsanız a-politikleştirme yönünde kapitalizm bir hayli mesafe kat etmiş demektir.

Amaç,

Sadece görsel illüzyon silahını iyi kullanan kapitalizm ''arz ve talep'' yasasının acımasızlığını gizlemeyi iyi başarır. Kapitalizmin işi bu. Kapitalizm doğanın ve insanlığın düşmanı olmanın dışında hayvanlarında nasıl düşmanı olduğunun bire bir perde arkası görüntüler bunlar.

Kapitalist sistemin kuralında kar etme hırsı olan ''arz ve talep yasasında'' her şey mübahtır. Yani kar etmenin ne bir kuralı vardır ne de namusu, her şey acımasızca sunularak piyasaya sunulur.

Elbette ki sokaktaki vatandaş kapitalizmin bu aşağılık yüzünü göremediği gibi bilemezde. O sadece kasaptan satın alacağı bir kilo yada 250 gram kıymanın kendisini artı ödeyeceği paranın görüntüsünü düşünür.

Kapitalizm arzı tetikleyen bu türden bireysel talepçileri (yani tüketicileri) üstüne vazife olmayan şeyleri düşünmemeleri için gereken önlemi zaten almıştır. Bireyi, a-politize etme konusundaki başarısının yanı sıra bireyi a-sosyalleştirme / bencilleştirme gibi taktiğin sonucunda bana necilik tavrının gelişmesi vs. İşte bu noktada da çan'ların a-sosyalleşme yönünde çaldığının resmidir.

Bireysel olarak duyarlılık işte bu noktada başlamalıdır.

Videoya gelince;

''midem kaldırmadı yarısında bıraktım!'' falan sakın ha!

Siz siz olun ''...İnsanları üzecek Viodeyu neden bura da sunup da moralimizi bozuyorsunuz?'' gibi talihsiz lafları tekrarlamayın...

Her şeye inat bu videoyu seyretmelisiniz!

Kimi zaman gerçeği bilmek, kimi zaman üzülmeyi kimi zaman mide bulantısını da beraberinde getirebileceğini lütfen bilincinizde canlı tutun. Yaşattırılan katliam'da yaşattırılan vahşet'te taraf olmak istemiyorsanız yerinizi bu noktada bilmek zorundasınız.

Yazım da bahsi geçen video:





Revolte

Delete this element to display blogger navbar

 
© 2010 Sansürsüz Gerçekler | Powered by Blogger | İletişim | Gizlilik Sözleşmesi | Kurallar | Rss | Online Sohbet